Womanpower: Mette Maartje wint en pakt de gedeeld eerste plaats!

Op de gezellige clubavond van DBS in het Rode Kruisgebouw werd er afgelopen vrijdagavond weer flink gedamd.
Spannend was het onderlinge treffen tussen de jeugdtalenten Leon Rutten en Mette Maartje Bijleveld.
Mette Maartje sloeg kort na de opening weer toe en won. Haar kracht is de combinatie.
Die gebruikte ze door naar dam te combineren. De dam was zo sterk zodat Leon snel opgaf.
Mette Maartje stijgt met dit resultaat naar de gedeelde eerst plaats samen met Wouter de Boer.

Doorgaan met het lezen van “Womanpower: Mette Maartje wint en pakt de gedeeld eerste plaats!”

home, Schooldammen

TOPSCOORDERS DAMTOERNOOI GROOT SUCCES

Damclub Baarn Soest organiseerde afgelopen zaterdag het zogenaamde topscoorder toernooi. De derde jaarlijkse editie was volgens de enthousiaste en blije schoolkinderen een doorslaand succes. De beste 50 kinderen uit Baarn en Soest van het schooldamtoernooi van december waren hiervoor uitgenodigd. Maar liefst 40 kinderen hadden zich aangemeld. Uiteindelijk deden er 35 kinderen mee. Een verdubbeling van het aantal van vorig jaar. De organisatie was in prima handen van voorzitter Ton van der Ploeg die het programma van acht speelronden volgens planning en foutloos leidde.

Doorgaan met het lezen van “TOPSCOORDERS DAMTOERNOOI GROOT SUCCES”

Womanpower deel 2: damtalente Mette Maartje slaat toe

In de onderlinge competitie van DBS op 6 december 2019 stond de partij van Victor Nieuwenhuizen tegen Mette Maartje Bijleveld op het programma. Voor deze partij stond Victor twee punten voor op Mette Maartje. Na winst zou Mette Maartje de derde positie van de ranglijst overnemen. En winnen deed ze. Om eerlijk te zijn was het over en weer een foutenfestival. Maar Mette Maartje sloeg toe in het middenspel met een damcombinatie die direct beslissend was.

Doorgaan met het lezen van “Womanpower deel 2: damtalente Mette Maartje slaat toe”

Ton van der Ploeg neemt de leiding over in de onderlinge van 29 november

Gisteravond speelde Ton van der Ploeg twee partijen. Hij speelde ijzersterk en foutloos tegen zowel Riek Vendrig als Willem van Egdom. Door dit prima resultaat ging hij beiden voorbij. Frank Drost en Willem Willemse speelden een evenwichtige partij waarbij Willem uiteindelijk met wat mooie trucs aan het langste eind trok.

Pl Naam Rating 1 2 3 4 5 6  We   Wi   Re   Ve   Pt   SB
1  Ton van der Ploeg  971 X 2 2 2 .. 2 0 0 2 7 5 0 2 10 70