Zaterdag 3 november 2018: SCHOOLDAMTOERNOOI IN SOEST

Schooldammen in Baarn en Soest

Damclub  Baarn Soest organiseert op zaterdag 03 November 2018 schooldamtoernooi voor basisscholen in het Griftlandcollege (Noorderweg 79, 3761 EV Soest).

Wij nodigen alle basisscholen in Baarn en Soest uit hieraan deel te willen nemen.

Dit keer zal er net als in de vorige jaren met viertallen gespeeld worden in de leeftijdscategorieën groepen 5-6 en de groepen 7-8.

 

 

 

 

Elke school mag per categorie meerdere viertallen inschrijven. Aan deelname van het schooldamtoernooi zijn geen kosten verbonden. Wel wordt u  verzocht per team  een begeleider aan te melden. Dit om uitslagen bij te houden en deze door te geven aan de toernooi leiding. Elke wedstrijd gaat circa 15 minuten duren met een kleine pauze van 5 minuten. Er worden 8 wedstrijden gespeeld volgens het Zwitsers systeem, hetgeen betekend dat teams van gelijke sterkte tegen elkaar geloot zullen worden door een computerprogramma wat hiervoor speciaal is ontwikkeld.

Het toernooi zal starten om 10.00 uur en de prijsuitreiking wordt verwacht om circa 13.30 uur. De drie eerste viertallen van elke categorie mogen deelnemen aan de voorronden van het Nederlands kampioenschap schooldammen. Beginnende met de provinciale kampioenschappen te houden in Baarn.

Als voorbereiding op het damtoernooi biedt DBS aan om scholen bij het dammen te ondersteunen en willen  wij de deelnemers helpen hun spel te verbeteren. Een van onze leden kan op een door u voorgestelde dag en tijd daar op uw school zorg voor dragen. Tevens kunnen wij voor borden en schijven zorgen. De kinderen kunnen ook langskomen op de jeugdafdeling van DBS:

Baarn, het Rode Kruisgebouw          Burgemeester Penstraat 6 maandagmiddag van 16.00 tot 17.30 uur.

Soest, de Da Costaschool                Spoorstraat 3 woensdagmiddag van 13.00 tot 14.30 uur

Zij kunnen daar oefenwedstrijden voor het schooldamtoernooi spelen.

Scholen kunnen zich tot uiterlijk maandag 15 Oktober opgeven., indien mogelijk. Inschrijvingen bij voorkeur per e-mail naar:  dam.club.baarn.soest@gmail.com

Ton van der Ploeg Drakenburgerweg 83 3741 GL Baarn tel. 062862858

Wij hopen er op dat menig school weer deel zal nemen aan dit damfeest voor scholen en kinderen.

Het toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door:

  

Read More — Zaterdag 3 november 2018: SCHOOLDAMTOERNOOI IN SOEST

KAMPIOENEN DBS GEHULDIGD

Afgelopen vrijdagavond vond de prijsuitreiking plaats van het afgelopen seizoen van Damclub Baarn Soest in het Rode Kruisgebouw. Marlon Drost is de jeugdkampioen en Jan van de Veen de algemeen kampioen van DBS. Beiden werden gehuldigd en kregen een beker uitgereikt van voorzitter Ton van der Ploeg. Tijdens deze avond werd ook de derde ronde gespeeld van de interne competitie. Er waren mooie partijen te zien.
Read More — KAMPIOENEN DBS GEHULDIGD

1e HISTORISCHE ZEGE VAN DAMCLUB BAARN SOEST

De jonge damclub DBS bestaat sinds december 2017 en heeft al 20 leden. Voor de eerste keer speelt DBS dit seizoen met een viertal in de competitie van de Utrechtse Provincie Dam Bond. Afgelopen vrijdag vond de 1e ronde plaats in het gezellige Rode Kruisgebouw. DBS won afgetekend met 7-1 van Loenen. Doel is om kampioen te worden en te promoveren naar de 1e klasse. Het was dus een goede start.

Peter Frans Koops won al snel aan het tweede bord. Hij maakte korte metten met de ervaren Peter van de Zwaag. Koops won een schijf al in de opening en won in het middenspel een tweede schijf. Met het binnenhalen van de twee punten wist hij snel raad.
Aan bord drie speelde Ton van der Ploeg, voorzitter en jeugdleider van DBS, een sterke positiepartij. De Loenense opponent George de Groot kwam in een rechtervleugelopsluiting en kwam steeds slechter te staan. Van der Ploeg haalde snel na Koops de winst binnen en zette DBS op een 4-0 voorsprong. Willem van Egdom speelde een geconcentreerde en zeer goede partij.Tegenstander Barend Vedder kon geen kant op en Van Egdom combineerde er lustig op los. Nadat hij met schijven voor een dam haalde, gaf de Loenenaar op. Met zijn winstpartij haalde de nestor van DBS de teamzege binnen.: 6-0 voor DBS!Clubkampioen Jan van de Veen speelde aan bord 1 tegen de sterkste speler van Loenen. Van de Veen had vrijwel de gehele partij groot positioneel voordeel maar Cor Vonk bleef goed verdedigen. Van de Veen was niet scherp en miste een aantal keren de aantoonbare winst. Na zo’n vier uur spelen moest hij berusten in remise in een 4 om 2 eindspel. De eindstand kwam daarmee op 7-1. Read More — 1e HISTORISCHE ZEGE VAN DAMCLUB BAARN SOEST

Damfeest Baarn op 21 oktober 2018

ZONDAG 21 OKTOBER DAMFEEST IN BAARN!!!

Op zondag 21 oktober a.s. gaat het gebeuren in het Rode Kruisgebouw in Baarn.
Een feest dat zal bestaan uit twee delen: een rapidtoernooi en een gezellige reunie.

RAPIDTOERNOOI
De organisatie is in handen van DBS, de jonge damclub in Baarn. Doel is om er een gezellige en sportieve dag van te maken met een spannend rapidtoernooi voor alle niveaus. Wat dachten jullie van 7 ronden Zwitsers van 15 minuten per speler per partij? Vanaf 11 uur babbelen, dammen, eten en drinken voor alle damliefhebbers.
Om 11.45 uur opening van het toernooi en de eerste ronde begint om 12 uur precies. Na 4 ronden pauze en lekker genieten van een lekker hapje en drankje. Alle deelnemers krijgen na inschrijving (bijdrage 10,- pp) een lekkere lunch  aangeboden door de gastheren Ton van der Ploeg, Willem van Egdom, Jan van de Veen Evert Davelaar en Andrew Tjon A Ong.

REUNIE VAN OUDE BEKENDEN
Na het toernooi is er tijd om met elkaar bij te praten. Iedereen is van harte welkom en we hopen dat er veel dammers komen die ooit in het Rode Kruisgebouw hebben gespeeld. Alle spelers uit het verleden van DVSB worden uitgenogdigd. Maar nogmaals iedereen is welkom!

PRIJZEN
Er zal maar liefst voor 400 Euro aan prijzen worden uitgekeerd. In 1 grote groep zullen drie ratingklassementen worden bijgehouden en uitmaken wie de prijzen winnen. Voor iedere speler is er dus kans om een prijs te winnen.

1e prijs

Hoodklasse Rating boven 1100

€        100,00

 Eerste Klasse Rating 900 tot 1100

€            60,00

Tweede klasse Rating tot 900

 €                50,00

2e prijs

 €           50,00

 €            40,00

 €                30,00

3e prijs

 €           30,00

 €            20,00

 €                20,00

LOCATIE
Het damfeest vindt plaats in het mooie en gezellige Rode Kruis gebouw aan de Burgemeester Penstraat 6 te Baarn. Het gebouw beschikt over een grote speelzaal, een gezellige huiskamer en een ruime barruimte waarbij eten en drinken verkrijgbaar is tegen zeer redelijke prijzen. Zaal open vanaf 11 uur.

INSCHRIJVINGEN
Mail naar dam.club.baarn.soest@gmail.com ,via facebook of www.damclubbaarnsoest.nl.

Bellen kan ook: Ton van der Ploeg (0628628058), Andrew Tjon A Ong (0633667244),Jan van de Veen(0685485760)

Damclub Baarn Soest
Rode Kruisgebouw Burgemeester Penstraat 6 3741AH

Telefoon 06 28628058

Website: www.damclubbaarnsoest.nl

E-mail: dam.club.baarn.soest@gmail.com

KVK nr. 70770174

Lijst met deelnemers
1. Alexander Schwarzman 1588

Read More — Damfeest Baarn op 21 oktober 2018

Dam Beer Simon

Dam Beer Simon

is op 27 april te bewonderen op de Koningsmarkt in Baarn en staat bij apotheek Julius.

Iedereen kan tegen hem spelen en wie weet kan je een leuke prijs verdienen.

Maar denk er wel geen makkie, want hij is Beregoed.

Hij eet elke dag Pasta Choca. Read More — Dam Beer Simon