home

Eerste damtoernooi in 2018 van de kersverse damclub Baarn-Soest een feit.

Afgelopen zaterdag om precies 10 uur barstte de strijd los achter een achttal splinternieuwe damborden in het Rode Kruis gebouw aan de burgemeester Penstraat in Baarn De jeugdleider Ton van der Ploeg liet zijn pupillen net zo scherp als een scheermes in een eigen poule met hun gretige en scherpe blikken over de honderd velden grazen En dat hebben ook de oudere dammers geweten, die al jaren achter het dambord zitten. Zomaar een schijf zetten, betekende meestal een slagveld, met argusogen hielden de mannen van Ton de wijsvinger van hun tegenstander in het oog. En vaak onder gezucht en gemompel van de voorzitter en de secretaris” niet gezien, die zet mocht niet, enz, heeft de dammende jeugd van Baarn en Soest op dit eerste damtoernooi van deze nieuwe damclub de meeste bordpunten op haar conto bij mogen schrijven. Maar zo zeker als een en twee is, heeft ook de damschijf een keerzijde. Van de Damvereniging Nul Twintig, het vroegere Hiltex nam bij ons, gastspeler en oud speler van DVS John Stins uit Amsterdam plaats achter het dambord plaats bij dit Toernooi. In zijn jonge jaren heeft John bij DVS gespeeld. En kwam ik er al gauw achter dat John niet iemand is, waar je op een dambord zomaar overheen kan walsen. Dat heeft ook de jeugd van DBS mogen ervaren, want hij won dit toernooi met glans. Voor zover ik weet heeft alleen Ton remise gespeeld tegen hem. Gefeliciteerd John! En Ton. Natuurlijk waren er ook de vrouwelijke dammers, die hun beste schijfje op het dambord hebben voorgezet. En dat mag bij een nieuwe club als DBS zeker navolging hebben. Dus dames! U kunt ons vinden op de website. Dan valt er van deze damdag nog te vermelden dat er ook nog wat bezoekers zijn geweest, die de schone kunst van het dammen af kwamen kijken. Het eindresultaat toch wel opmerkelijk een oud jeugdlid John Stins bij de Senioren kampioen. en bij de junioren werd dat Marlon Drost die uit eindelijk op een derde plaats algemeen eindigde. Verder wil ik namens alle dammers het personeel bedanken voor de broodjes, de koffie en niet te vergeten de nieuwe damborden, die daar waarschijnlijk zijn neergelegd door iemand, die het damhart op de juiste plaats heeft. Voor meer foto’s rond het toernooi kan u onze website bezoeken zie, www.damclubbaarnsoest.nl of bezoek onze Facebook pagina, zoek daar dan naar Damclub Baarn Soest. U kunt ook telefonisch contact met ons op nemen via Evert Davelaar 0653116254 of Ton van der Ploeg 0628628058
Einduitslag:
1 John Stins 8-13
2 Ton van der Ploeg 8-12
3 Marlon Drost 8-10
4 Gervais Nkouka 8-7
5 Evert Davelaar 8-6
6 Willem Willemsen 8-6
7 Willem van Egdom 8-6
8 Tigo Kroesbergen 8-4
9 Frank Drost 8-4
10 Victor Nieuwenhuis 8-2

alle foto’s zijn te bekijken op de volgende link:¬†https://photos.app.goo.gl/z8rXDyIDn3g6Wk5W2

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *