In Baarn start de High five weer dit voorjaar weer met sportkennismaking voor kinderen. Hier doet de Damclub Baarn Soest ook aan mee.

Dammen is een bordspel. Het bord bestaat uit 100 vakjes, velden genaamd, in 10 rijen van 10, waarbij de velden afwisselend wit en zwart zijn. Er wordt gespeeld met damschijven. Dit zijn ronde schijven (meestal van hout). Voor het spel worden 20 witte en 20 zwarte damschijven gebruikt. Het meest kenmerkende van het damspel is het verplicht slaan. Met deze spelregel is het mogelijk de tegenstander het initiatief te ontnemen en krijgt het damspel een variatie aan mogelijkheden om slagen te behalen zoals geen ander denkspel dit kent. Op welk niveau je ook speelt, altijd blijft het dammen een fascinerende denksport die steeds mooier wordt naarmate er verder en dieper gedacht, gerekend en gecombineerd wordt.

Cursusdag: Maandag
Tijdstip: 16.00 tot 17.00 uur
Cursusdata: 12,19 en 26 maart en 9, 16 en 23 april 2018
Accommodatie: Rode Kruis gebouw
Burgemeester Penstraat 6
3741 AH Baarn
Benodigdheden: Wij hebben alles wat nodig mocht zijn en willen jullie de mooie dingen van het dammen laten zien en beleven
Kosten: € 6,00
Contactpersoon: Ton van der Ploeg
0628628058
email hidden; JavaScript is required
Aanmelden voor: 12 maart 2018

inschrijven kan ook via deze link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *