De jonge damclub DBS bestaat sinds december 2017 en heeft al 20 leden. Voor de eerste keer speelt DBS dit seizoen met een viertal in de competitie van de Utrechtse Provincie Dam Bond. Afgelopen vrijdag vond de 1e ronde plaats in het gezellige Rode Kruisgebouw. DBS won afgetekend met 7-1 van Loenen. Doel is om kampioen te worden en te promoveren naar de 1e klasse. Het was dus een goede start.

Peter Frans Koops won al snel aan het tweede bord. Hij maakte korte metten met de ervaren Peter van de Zwaag. Koops won een schijf al in de opening en won in het middenspel een tweede schijf. Met het binnenhalen van de twee punten wist hij snel raad.
Aan bord drie speelde Ton van der Ploeg, voorzitter en jeugdleider van DBS, een sterke positiepartij. De Loenense opponent George de Groot kwam in een rechtervleugelopsluiting en kwam steeds slechter te staan. Van der Ploeg haalde snel na Koops de winst binnen en zette DBS op een 4-0 voorsprong. Willem van Egdom speelde een geconcentreerde en zeer goede partij.Tegenstander Barend Vedder kon geen kant op en Van Egdom combineerde er lustig op los. Nadat hij met schijven voor een dam haalde, gaf de Loenenaar op. Met zijn winstpartij haalde de nestor van DBS de teamzege binnen.: 6-0 voor DBS!Clubkampioen Jan van de Veen speelde aan bord 1 tegen de sterkste speler van Loenen. Van de Veen had vrijwel de gehele partij groot positioneel voordeel maar Cor Vonk bleef goed verdedigen. Van de Veen was niet scherp en miste een aantal keren de aantoonbare winst. Na zo’n vier uur spelen moest hij berusten in remise in een 4 om 2 eindspel. De eindstand kwam daarmee op 7-1.

DBS -LDV Loenen P3 7-11.Bord 1 Jan van de Veen © – Cor Vonk 1-1 (4)
2.Bord 2 Peter Frans Koops –

Peter van de Zwaag 2-0 (1)
3.Bord 3 Ton van der Ploeg – George de Groot 2-0 (2)
4.Bord 4 Willem van Egdom – Barend Vedder 2-0 (3)

De volgende wedstrijd is op dinsdag 2 oktober met de uitwedstrijd tegen Gooi en Eemland in Bunschoten-Spakenburg. Aanvang 19.45 uur in het Denksportcentrum.