home

KAMPIOENEN DBS GEHULDIGD

Afgelopen vrijdagavond vond de prijsuitreiking plaats van het afgelopen seizoen van Damclub Baarn Soest in het Rode Kruisgebouw. Marlon Drost is de jeugdkampioen en Jan van de Veen de algemeen kampioen van DBS. Beiden werden gehuldigd en kregen een beker uitgereikt van voorzitter Ton van der Ploeg. Tijdens deze avond werd ook de derde ronde gespeeld van de interne competitie. Er waren mooie partijen te zien.
De grootste verrassing was de prima remise van Willem Willemse tegen Ton van der Ploeg. Willemse kwam zelfs een schijf voor maar Van der Ploeg bleef koel verdedigen en haalde de remise binnen.

 

Frank Drost speelde tegen routinier Riek Vendrig. De partij was tot de laatste zet scherp maar na 2,5 uur spelen werd de vrede getekend. Vendrig bood remise aan in een 7 om 7 stand. Drost accepteerde het aanbod dankbaar omdat hij nog minder dan drie minuten bedenktijd had.

Jeugdkampioen en het grootste talent Marlon Drost speelde tegen junior Viktor Nieuwenhuis. Drost maakte zijn naam waar en won snel en liet gelijk zien dat er ook dit seizoen serieus rekening met hem gehouden moet worden.

Willem van Egdom en Jan van de Veen maakten er een lange partij. De Hollandse opening kwam op het bord en Van Egdom hield de gelederen gesloten. Hij kon toch niet voorkomen dat Van de Veen schijfwinst behaalde. In een moeilijke stelling haalde Van de Veen snel de winst binnen.

De uitslagen op een rijtje:
Ton van der Ploeg-Willem Willemse 1-1
Frank Drost-Riek Vendrig 1-1
Marlon Drost-Victor Nieuwenhuis 2-0

Jan van de Veen-Willem van Egdom 2-0

Vrijdagavond is de vierde ronde van de interne competitie in
het gezellige Rode Kruisgebouw. Aanvang 19.30 uur.
Dinsdag 2 oktober speelt het viertal van DBS  tegen Gooi en
Eemland in Bunschoten-Spakenburg.
Aanvang 19.45 uur in het Denksportcentrum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *