Het damviertal van DBS trad afgelopen dinsdag in de 2e ronde van de provinciale viertallencompetitie aan tegen Gooi en Eemland. Bijzonder is dat de ploeg uit Spakenburg speelt met vier schakers. Dat ze ook kunnen dammen lieten ze zien want de bezoekers uit Baarn/Soest wonnen tenauwernood met 5-3. Willem van Egdom haalde weer de teamwinst binnen.

Aan het eerste bord won Peter Frans Koops van dorpsgenoot Jeroen Gootjes. Koops spaarde Gootjes door een doorbraakcombinatie na te laten. Gootjes ging ervoor zitten en kwam nog dicht bij remise maar moest uiteindelijk capituleren.
Ton van der Ploeg (gestart in het berenpak als mascotte DamBeer Simon) speelde tegen de sterke schaker en plaatselijke bekendheid Dick de Graaf. Van der Ploeg spaarde de “Kaaiman” niet en won afgetekend. Het stond 4-0 voor DBS.
Frank Drost maakte zijn debuut in de basis tegen de sterke Thomas Reichardt. Drost miste een standaardcombinatie: op de 10e zet kon hij een zogenaamde Coupe Phillippe uithalen. Dit liet hij na en later zou hij zelf in een combinatie trappen en verliezen.
Alleen Willem van Egdom was nog bezig tegen Dion de Graaf. Ze maakten er een spektakel van. Na drie en half uur werd het remise. De Graaf speelde goed en kwam voor maar maakte een grote blunder waarna Van Egdom twee schijven voor kwam. Het was winst voor Egdom maar remise werd het uiteindelijk. 5-3 winst voor DBS.

Fragment uit de partij Thomas Reichardt – Frank Drost.
Wit heeft zojuist 44-39? Gespeeld.
Zwart kan door een combinatie twee schijven en de partij winnen.

Ziet u hoe?
De oplossing: ….. 24-30, 35×24  20×29, 33×24,17-21!  26×17 en 11×35
Frank ziet het echter niet en speelt in de diagramstand 8-13.

Gooi en Eemland – Damclub Baarn Soest 3-5
1.Bord 1   Jeroen Gootjes                – Peter Frans Koops            0-2  (1)
2.Bord 2   Dirk de Graaf                  – Ton van der Ploeg             0-2  (2)
3.Bord 3   Thomas Reichardt         – Frank Drost                        2-0  (3)
4.Bord 4   Dion de Graaf                 – Willem van Egdom           1-1  (4)

Tussenstand
1. DAWO2 en Damclub Baarn Soest             2-4         8
3. Het Groene Hart2                                         1-2         4
4. UDG-Vriendenkring 2                                 1-0         -4
5. Gooi en Eemland 2                                       1-0         -6
6. LDV Loenen 3                                               2-0         -10

De volgende wedstrijd is op dinsdagavond  30 oktober. Dan is de uitwedstrijd tegen mede-koploper DWAO2 uit Woudenberg. Een belangrijke wedstrijd dus in de weg naar het kampioenschap.