Schooldammen in Baarn en Soest

Damclub  Baarn Soest organiseert op zaterdag 03 November 2018 schooldamtoernooi voor basisscholen in het Griftlandcollege (Noorderweg 79, 3761 EV Soest).

Wij nodigen alle basisscholen in Baarn en Soest uit hieraan deel te willen nemen.

Dit keer zal er net als in de vorige jaren met viertallen gespeeld worden in de leeftijdscategorieën groepen 5-6 en de groepen 7-8.

Elke school mag per categorie meerdere viertallen inschrijven. Aan deelname van het schooldamtoernooi zijn geen kosten verbonden. Wel wordt u  verzocht per team  een begeleider aan te melden. Dit om uitslagen bij te houden en deze door te geven aan de toernooi leiding. Elke wedstrijd gaat circa 15 minuten duren met een kleine pauze van 5 minuten. Er worden 8 wedstrijden gespeeld volgens het Zwitsers systeem, hetgeen betekend dat teams van gelijke sterkte tegen elkaar geloot zullen worden door een computerprogramma wat hiervoor speciaal is ontwikkeld.

Het toernooi zal starten om 10.00 uur en de prijsuitreiking wordt verwacht om circa 13.30 uur. De drie eerste viertallen van elke categorie mogen deelnemen aan de voorronden van het Nederlands kampioenschap schooldammen. Beginnende met de provinciale kampioenschappen te houden in Baarn.

Als voorbereiding op het damtoernooi biedt DBS aan om scholen bij het dammen te ondersteunen en willen  wij de deelnemers helpen hun spel te verbeteren. Een van onze leden kan op een door u voorgestelde dag en tijd daar op uw school zorg voor dragen. Tevens kunnen wij voor borden en schijven zorgen. De kinderen kunnen ook langskomen op de jeugdafdeling van DBS:

Baarn, het Rode Kruisgebouw          Burgemeester Penstraat 6 maandagmiddag van 16.00 tot 17.30 uur.

Soest, de Da Costaschool                Spoorstraat 3 woensdagmiddag van 13.00 tot 14.30 uur

Zij kunnen daar oefenwedstrijden voor het schooldamtoernooi spelen.

Scholen kunnen zich tot uiterlijk maandag 15 Oktober opgeven., indien mogelijk. Inschrijvingen bij voorkeur per e-mail naar:  dam.club.baarn.soest@gmail.com

Ton van der Ploeg Drakenburgerweg 83 3741 GL Baarn tel. 062862858

Wij hopen er op dat menig school weer deel zal nemen aan dit damfeest voor scholen en kinderen.

Het toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door: