Persbericht schooldamtoernooi 14 december 2019

DE BURGERMEESTERS VAN SOEST EN BAARN DAMMEN TEGEN ELKAAR OP ZATERDAG 14 DECEMBER BIJ SCHOOLDAMTOERNOOI

De 2e zaterdag van december organiseert Damclub Baarn Soest het jaarlijkse schooldamtoernooi voor de basisscholen in Baarn en Soest. Iedere school kan teams inschrijven voor het altijd gezellige en drukbezochte toernooi. De winnaars plaatsen zich voor de provinciale finale van Utrecht die in januari worden gehouden. Het toernooi wordt gehouden van 10 tot half 2 in het Griftlandcollege aan de Noorderweg 79 te Soest. In deze editie nemen de burgemeester Metz van Soest en diens collega burgemeester van Baarn het ook tegen elkaar op.

Er zal met viertallen gespeeld worden in de leeftijdscategorieën groepen 5-6 en de groepen 7-8. Iedere school mag per categorie meerdere viertallen inschrijven. Deelname aan het schooldam-toernooi is gratis. Er worden 8 wedstrijden vam 15 minuten gespeeld. Het toernooi zal starten om 10 uur en de prijsuitreiking wordt verwacht om circa 13.30 uur. De drie eerste viertallen per categorie mogen deelnemen aan de voorronden van het Nederlands kampioenschap schooldammen. Beginnende met de provinciale kampioenschappen.

Voorafgaand aan het toernooi biedt DBS aan om de dammertjes hun spel te verbeteren. Tevens kunnen wij voor borden en schijven zorgen. De kinderen kunnen langskomen op de jeugdafdeling van DBS:

Baarn, het Rode Kruisgebouw,Burgemeester Penstraat 6:  maandagmiddag van 16.00 tot 17.30 uur.
Soest, de Da Costaschool, Spoorstraat 3: woensdagmiddag van 13.00 tot 14.30 uur.

Zij kunnen daar oefenen voor het schooldamtoernooi spelen.

Scholen kunnen zich opgeven bij Ton van der Ploeg Drakenburgerweg 83 3741 GL Baarn tel. 062862858

E-mail: email hidden; JavaScript is required.   Er wordt verzocht per team tevens een begeleider aan te melden, indien mogelijk. Inschrijvingen svp per e-mail naar:

Meer informatie op facebook of www.damclubbaarnsoest.nl.