home

Womanpower deel 2: damtalente Mette Maartje slaat toe

In de onderlinge competitie van DBS op 6 december 2019 stond de partij van Victor Nieuwenhuizen tegen Mette Maartje Bijleveld op het programma. Voor deze partij stond Victor twee punten voor op Mette Maartje. Na winst zou Mette Maartje de derde positie van de ranglijst overnemen. En winnen deed ze. Om eerlijk te zijn was het over en weer een foutenfestival. Maar Mette Maartje sloeg toe in het middenspel met een damcombinatie die direct beslissend was.

Mette Maartje is een groot damtalent en met name in de combinaties. Dit liet ze ook zien tegen Jan van de Veen in een kleine simultaan. Na een blunder van Jan combineerde ze moeiteloos naar dam en won daarna de partij. Een prima prestatie!

Bij de senioren speelden de nestor van de club, Willem van Egdom, tegen Jan van de Veen die op jacht is naar zijn tweede clubkampioenschap. Hij kwam weer twee punten dichter bij koploper Ton van der Ploeg door zijn winst tegen Willem. Willem kon de aanvalsdrift van Jan niet bedwingen maar hield het 20 zetten in evenwicht. Hij maakt echter na de opening twee grote fouten. In deze stand heeft hij zojuist het minder goede 10-14 gespeeld. Jan profiteert door 34-29 te spelen met een veel betere stand. Daarna speelde Jan 39-34. De tweede fout van Willem was direct daarna 8-13. Jan speelde 44-40 en Willem had kort daarna geen goede zetten meer en kon schijfverlies niet voorkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *