Overig

Van de Veen stijgt naar tweede plek

Afgelopen vrijdag speelde Jan van de Veen tegen koploper Ton van der Ploeg. Van de Veen won en steeg twee plaatsen op de ranglijst van de onderlinge competitie van DBS.

Van de Veen ging zoals gebruikelijk weer in de aanval. Hij kreeg een flankcentrumaanval die Van der Ploeg verbrak met een twee om twee-ruil. Zijn stand werd er echter niet beter op en al na 32 zetten en 1 uur speeltijd gaf hij op. Door deze overwinning ging Van de Veen Willem van Egdom en Riek Vendrik voorbij en steeg naar de tweede plaats.

Bij de juniorengroep was er het duel tussen Mette Maartje Bijleveld en Viktor Nieuwenhuis. Ze verschillen in speelstijl. Mette Maartje is erg goed in combinaties en Viktor is een uitstekende positiespeler. Dat was ook weer in deze partij zichtbaar. Viktor speelde positioneel sterk maar vergat zijn zetcontrole. Mette Maartje benutte haar kwaliteit en combineerde er op los. Ze won met veel schijven voorsprong en bleef door deze winst steviger op de derde plaats en naderde Wouter de Boer op 1 punt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *