home

Dammers van DBS presteren goed

Baarn – De dammers Ton van der Ploeg en Jan van de Veen, beiden spelend bij DBS, spelen in het persoonlijk kampioenschap van de provincie Utrecht. Zij komen allebei uit in de Hoofdklasse. Afgelopen woensdag vond de vierde ronde plaats in denksportcentrum Den Hommel in Utrecht. Beide dammers wonnen hun partij. Halverwege de competitie staat Van der Ploeg zevende en Van de Veen negende. 

persbericht damclub baarn soest over provinciaal kampioenschap 27-2-20

 

 Van der Ploeg speelde tegen Gerard Benning. Van der Ploeg is goed in vorm en dat liet hij in deze partij ook weer zien. Hij benutte zijn sterke punten de combinatie en het eindspel. In een wederzijdse aanvalsstand besliste hij de partij met een geniepige doch effectieve combinatie. Het eindspel speelde hij bekwaam en won snel. Het afgelopen half jaar is hij maar liefst dertig ratingpunten gestegen en is de magische 1000 puntengrens gepasseerd. Een prima resultaat!

In deze stand heeft Benning met wit 37-32 zojuist gespeeld. Zwart speelt 18-23 en hoe er ook geslagen wordt er volgt altijd een dam naar veld 46. Bijvoorbeeld na 37-32: ………  18-23   32×21  16×27  29×18. 22-28  33×31  25x 46

Jan van de Veen was gebrand op een overwinning tegen de sterke Amersfoortse Bryan Brank die bij ADG speelt. Van de Veen is een aanvaller pur sang. Ook in deze partij ging hij vanaf de opening in de aanval. Brank speelde zijn aanval niet goed tegen en ging op de 14e zet erg in de fout met 40-34?  De combinatie was simpel maar zag Van de Veen niet. Hij bleef echter de druk opvoeren.  Ook na een grote afruil door Brank hield hij controle en veel tempi voor. In een 10 om 10 plaatste Van de Veen een mooi offer die Brank verkeerd beantwoordde. Het resulteerde in een combinatie op de 39e zet. Weer een snelle winst voor Van de Veen net als zijn vorige partij.

In de stand heeft wit zojuist 42-38 gespeeld. Zwart haalt nu de winnende combinatie uit. …….     17-21  26×17  12×32  38×27  29-33  39×19  13×44

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *