home

“We gaan weer gezellig dammen.”

“We gaan weer gezellig dammen”
© Jan van de Veen.

Baarn 30 juni 2020 – Aan het woord is Ton van der Ploeg. Voorzitter van Damclub Baarn Soest. Deze actieve en ambitieuze vereniging heeft 15 aktieve leden die de damsport wekelijkse beoefenen. Ja dammen is sport dat erkent ook het NOC NSF. Zowel volwassenen en jeugd zijn lid. Deze spelen wekelijks op vrijdagavond in het Rode Kruisgebouw aan de Burgemeester Penstraat 6 in Baarn de zogenaamde onderlinge competitie. Ook wordt er in teamverband gspeeld op provinciaal niveau. Daarnaast wordt er wekelijks op maandagmiddag en vrijdagavond les gegeven. Regelmatig worden er damtoernooien op provinciaal en nationaal nivo georganiseerd voor de dammende jeugd.

persbericht DBS 30 juni 2020 We gaan weer gezellig dammen

 

Vrijdag weer dammen met elkaar

“Vanaf midden maart zijn we in verband met de Coronacrisis niet meer bij elkaar geweest. We zijn blij met de versoepelingen per 1 juli en toestemming van de Gemeente Baarn! Vrijdag beginnen we weer volgens de regels dus op genoeg afstand. Ieder speelt met zijn eigen bord en zit aan de kopse kant van de tafel. De speelzalen in het Rode Kruisgbouw zijn er ook helemaal klaar voor wat dat aangaat.”

“De damschijven kunnen weer op het bord, want vanaf 1 juli mogen ook wij weer achter het dambord de strijd met elkaar aangaan, zo werd door  de K.N.D.B. bekend gemaakt. De anderhalve meter regel, voor die dit even vergeten waren en ingesteld door de overheid, vanwege het coronavirus komt eveneens per 1 juli voor binnensporten te vervallen, maar betekent niet dat we elkaar met damborden te lijf mogen gaan, als je hebt verloren. Haha.”

Waarom dammen?
“Ik kan heel veel voordelen noemen. Maar ik beperk me voor de belangrijkst voordelen. Dammen kun je vanaf 4 jaar leren en is geschikt voor jong en oud, Het is gezellig en zeer sociaal..En niet te vergeten je traint je hersenen! Niet te onderschatten. Wij noemen dat hersenfitness.Dit principe verwerken we ook in de trainingen van onze partner Stichting Conatum. Dammen is geen doel maar een middel.”

Leden gezocht m/v
“Wij gaan dus weer van start met dammen met DBS. Wil jij ook je hersenen fit houden of ben je toe aan een gezellig samenzijn dan ben je welkom bij onze club. Ook al ben je nog niet zo bedreven in het damspel dan krijg je bij ons de mogelijkheid om je daarin te verbetere.Wij geven lessen om je er in te verdiepen wat voor iedereen de mogelijkheid geeft gemakkelijk in te stromen.”

Damclub Baarn Soest
Rode Kruisgebouw Burgemeester Penstraat 6 3741AH Baarn

Telefoon 06 28628058 E-mail: email hidden; JavaScript is required

Website: www.damclubbaarnsoest.nl

De tussenstanden van de onderlinge competitie:

1.Jan van de Veen                   10-18
2.Ton van der Ploeg                 13-18
3.Willem van Egdom                15-12
4.Riek Vendrig                         10-10
5.Willem Willmse                     11-8
6.Frank Drost                           12-6
7.Karel Hammacher                 1-0

1.Marlon Drost                         10-18
2.Wouter de Boer                     12-18
3.Mette Maartje Bijleveld          14-14
4.Victor Nieuwenhuis                9-8
5.Leon Rutten                          17-7
6.Perrin Wolfkamp                   5-5
7.Thobias Vernede                   8-4
8.Gervai Nkouka                      1-2

Er zal tot en met de laatste vrijdag van juli gespeeld worden.
Het nieuwe seizoen begint op de tweede vrijdagavond met een damsimultaan de clubkampioen

Iedereen is van harte welkom van jong tot oud en op ieder niveau,
Iedere vrijdagavond vanaf 19 uur in het Rode Kruisgebouw aan de Burgemeester Penstraat 6 te Baarn.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *