home

MARLON DROST WEER JEUGDKAMPIOEN DAMMEN

PERSBERICHT VAN DAMCLUB BAARN SOEST
© Jan van de Veen 16 juli 2020

MARLON DROST WEER JEUGDKAMPIOEN DAMMEN
Baarn – Op de twee clubavond van Damclub Baarn Soest na de crisis werd de 20e ronde van de onderlinge competitie gespeeld. Zowel in de seniorengroep als de juniorengroep is het spannend bovenin. Koploper Jan van de Veen won zijn partij en liep twee punten uit omdat de nummer twee, Ton van der Ploeg, verhinderd. Met nog twee ronden te spelen is hij nog geen clubkampioen maar is hij heel dichtbij. Bij de junioren staat Marlon Drost vanaf het begin bovenaan, Hij is evenals de afgelopen twee seizoenen een klasse apart. Eigenlijk kunnen alleen Wouter de Boer en Mette Maartje Bijleveld hem enigszins bijbenen. Marlon speelde tegen Victor Nieuwenhuis en won zijn partij. Met dit resultaat haalde hij het jeugdkampioenschap van DBS weer binnen! Drie maal achter elkaar kampioen worden is een geweldige prestatie!

Afgelopen vrijdag was de tweede clubavond na de Corona crisis. Ook wisten deze keer weer veel leden de weg naar het gezellige Rode Kruisgebouw te vinden. De 20e ronde van de onderlinge competitie werd gespeeld. Er werd leuk en geconcentreerd gespeeld. Willem van Egdom speelde tegen Frank Drost. De oude vos maakte geen fouten en strafte een blunder van  Drost bekwaam af. Het afspel won hij snel.

Karel Hammacher is onlangs lid geworden van DBS. De afgelopen jaren heeft hij niets aan wedstrijddammen gedaan. Hij is echter een sterke en attractieve speler. Zoals hij zelf zegt houdt hij graag de schijven op het bord. Tegen Jan van de Veen liep dit niet goed af. Al na 19 zetten verloor hij in een kansloze positie met twee schijven achterstand.

De twee nieuwste leden van Dbs speelden tegen elkaar. Evert Davelaar oprichter van maar liefst drie damclubs en voorzitter van Stichting Conatum speelde tegen Jose Mol. Deze is fanatiek en leergierig. Ze volgt damlessen. En dat is te merken. Pas in het late middenspel ging ze in de fout. Routinier Davelaar aarzelde niet en haalde met een mooie vierklapler zijn eerste twee punten binnen!

In de juniorengroep was Nette Maartje afwezig. Victor Nieuwenhuis speelde tegen de sterke Marlon Drost. Deze moest echter goed zijn best doen. Met een aantal combinaties won hij toch nog afgetekend. Het kampioenschap haalde hij met deze winst binnen!
Wouter de Boer is het jongste toptalent van Dbs. Hij werkt er hard voor en volgt wekelijks damtraining. Dat levert effet op want hij won snel van Victor Nieuwenhuis die maar liefst drie jaar ouder is. Wouter staat stevig op de tweede plaats. Een prima prestatie.

https://toernooibase.kndb.nl/opvraag/standenke.php?Id=8816&jr=20

De uitslagen van de 20e speelronde:

Senioren
Jan van de Veen               –             Karel Hammacher            2-0
Frank Drost                       –             Willem van Egdom          0-2
Jose Mol                            –             Evert Davelaar                  0-2

Junioren
Victor Nieuwenhuis         –             Wouter de Boer               2-0
Marlon Drost                    –             Victor Nieuwenhuis         2-0

De tussenstand na 20 ronden:

Senioren
1. Jan van de Veen                         12-22
2. Ton van der Ploeg                      14-20
3. Willm van Egdom                       17-14
4. Riek Vendrig                                10-10
5. Willem Willemse                        11-8
6. Frank Drost                                  14-8
7. Jose Mol                                      2-0
8. Karel Hammacher                      2-0

Junioren:
1. Marlon Drost                              13-23       JEUGDKAMPIOEN
2. Wouter de Boer                         14-18
3. Mette Maartje Bijleveld            15-15
4. Victor Nieuwenhuis                   11-10
5. Leon Rutten                                17-7
6. Perrin Wolfkamp                        5-5
7. Thobias Vernede                        8-4
8. Gervais Nkouka                          1-2

Programma volgende ronde:
Jan van de Veen                              –             Ton van der Ploeg            beslissend voor het clubkampioenschap
Karel Hammacher                           –             Jose Mol
Willem van Egdom                         –             Evert Davelaar

Victor Nieuwenhuis                        –             Mette Maartje Bijleveld
Wouter de Boer                              –             Marlon Drost
Mette Maartje Bijleveld                –             Wour de Boer
Marlon Drost                                   –             Victor Nieuwenhuis

Als Van de Veen wint van Van der Ploeg, dan is Van de Veen voor de tweede maal clubkampioen.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *