home

WILLEM VAN EGDOM SLAAT TOE

Persbericht DBS                                                  Jan van de Veen, 19 juli 2020

Baarn – Afgelopen vrijdag werd de 21e en voorlaatste ronde gespeeld van de onderlinge competitie van DBS. In het Rode Kruisgebouw was het erg gezellig vanaf 18.30. Een uur lang werd er fanatiek getraind. Vanaf 19.30 waren er zes partijen te zien. De mooiste partijen en beste prestaties waren de partijen van Wouter de Boer en Willem van Egdom. Wouter speelde remise tegen de sterke drievoudig jeugdkampioen Marlon Drost. Willem won geslepen van de ervaren Evert Davelaar. Een prima prestatie van beiden!

Ton van der Ploeg speelde tegen Frank Drost. Frank speelt voor het derde jaar en is met zijn zoon Marlon op dammen gegaan. Hij vindt het leuk en wil sterker gaan spelen. Hij speelt iedere week, noteert zijn partij, hij is leergierig en volgt damtraining. Het heeft effect maar tegen Van der Ploeg kwam hij er niet aan te pas. In het middenspel begon hij fouten te maken en snel sloeg Van der Ploeg combinatief toe.

Evert Davelaar en Willem van Egdom hebben vaker gespeeld en kennen elkaars speelstijl heel goed. Het werd deze keer een mooie partij op het scherpst van de snede. Davelaar kwam een schijf voor. En wat je vaker ziet gebeuren. Hij maakte een blunder bij voorsprong. Willem van Egdom zag de combinatie en won twee schijven. Het afspel won hij bekwaam.

Ton van der Ploeg en Jan van de Veen hadden al vooruitgespeeld omdat Van de Veen op de clubavond verhinderd was. De vonken sloegen er vanaf. Van de Veen kwam heel goed te staan. Zie onderstaande stand.

Zwart aan zet. 1-6 is nog mogelijk. Maar hij speelt 17-22. Wit ziet geen heil in 37-32. Slagenwisseling na 25-20 is complex met veel opties. Interessante stelling.

In een voordelig eindspel ging Van de Veen net als Davelaar in een goede stand in de fout. In onderstaande stand is hij net verkeerd naar dam gegaan. Zwart vangt de witte damt af. Het eindspel eindigt uiteindelijk in remise. Van de Veen heeft nog 1 puntje nodig voor het behalen van het clubkampioenschap.

 

Wit aan zet. 9-3 is niet goed. Wit speelt 9-4 maar deze is ook niet goed. Het beste in deze stand is denk ik 25-20!

Wouter de Boer en Marlon Drost speelden een leuke partij. Ze tekenden al snel de vrede. Ook omdat het niet meer voor een plek ging. Voor Wouter een goede prestatie. Als hij verloren had, dan zou hij in de laatste ronde nog ingehouden kunnen worden door Mette Maartje.

Deze speelde tegen Victor Nieuwenhuis, kleinzoon van Ton van der Ploeg. Victor kan goed dammen maar Mette Maartje speelt en traint meer. Ook is ze erg goed geworden in combinaties. Hiermee besliste ze de partij tegen Victor. Het harde werken loont!

Uitslagen:
Jan van de Veen. – Ton van der Ploeg.1-1     Evert Davelaar. – Willem van Egdom. 0-2     Ton van der Ploeg en- Frank Drost. 2-0

Victor Nieuwenhuis.- M.M Bijleveld. 0-2. Wouter de Boer. – Marlon Drost. 1-1

Tussenstanden.
1. Jan​ van de Veen. 13-23                                      2. Ton van der Ploeg. 16-23                                 3. Willem van Egdom. 18-16
4. Riek Vendrig. 10-10
5. Willem Willemse. 11-8                                     6. Frank Drost. 15-8
7. Evert Davelaar. 2-2                                           8. José Mol. 2-0                                                     9. Karel Hammacher. 3-0

1. Marlon Drost.                         14-24
2. Wouter de Boer.                    15-19
3. Mette Maartje Bijleveld.      16-17
4. Victor Nieuwenhuis.             12-10                              5. Leon Rutten.                          17-7
6. Perrin Wolfkamp.                 5-5
7. Thobias Vernede.                  8-4                                       8. Gervais Nkouka.                   1-2

Vrijdag as wordt het clubkampioenschap beslist in een onderlinge treffen tussen Jan van de Veen Ton van der Ploeg. Alleen als Ton wint is hij kampioen! Leuker kan het niet in de laatste 23e ronde.

Programma laatste ronde
Ton van der Ploeg-Jan van de Veen
Karel Hammacher. – Evert Davelaar

Frank Drost.           –  Willem van Egdom

jose Mol.                 -Mette Maartje Bijleveld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *