home

JAN VAN DE VEEN CLUBKAMPIOEN DAMMEN VAN DBS

PERSBERICHT VAN DAMCLUB BAARN SOEST
© Jan van de Veen 28 juli 2020

JAN VAN DE VEEN CLUBKAMPIOEN DAMMEN VAN DBS

Baarn – Afgelopen vrijdag werd de laatste en 22e ronde van de onderlinge competitie van Damclub Baarn Soest gspeeld. In verband met de zomervakantie waren er slechts vier partijen. Er was 1 partij die in het oog sprong. De strijd op de honderd velden om het clubkampioenschap tussen Ton van der Ploeg en Jan van de Veen. Van de Veen won na zo’n drie uur spelen de partij. Daarmee werd hij clubkampioen van DBS. Dat is de tweede maal in drie jaar tijd. Zijn kampioenschap was terecht want hij behaalde maar liefst 25 punten uit 14 partijen. Hij won 12 maal, verloor 1 maal en speelde 1x remise. Van der Ploeg zat hem echter kort op de hielen met slechts twee punten minder. Ook een voortreffelijke prestatie. Bij de junioren was Marlon Drost vorige week al kampioen geworden. Opvallend was de prima overwinning van Frank Drost op de ervaren en geslepen Willem van Egdom. Bij de junioren verrastte Victor Nieuwenhuis het toptalent Wouter de Boer!

persbericht damclub baarn soest JAN VAN DE VEEN CLUBKAMPIOEN DBS dd 28 juli 2020

Willm van Egdom en Frank Drost speelden een mooie partij. Drost bleef attent en bleek over een langere adem te beschikken, Van Egdom verslapte in zijn concentratie en verloor in het middenspel kansloos. Een prachtige prestatie van Frank Drost die met de week beter in zijn spel komt.

Van der Ploeg en Van de Veen gingen de strijd niet uit de weg. Van de Veen etaleerde zijn aanvalspel en Van der Ploeg koos voor de omsingeling. Dat lukt lang maar in het middenspel kwam hij steeds slechter te staan. Het eindspel was precies uit. Al mt al een mooie afsluiting van dit bijzondere damseizoen

De twee nieuwste leden van Dbs speelden tegen elkaar. Karel Hammacher en Jose Mol maakte er een leuke trainingspartij van. Beiden zijn leergierig en houden erg van het spelletje.

In de juniorengroep was Nette Maartje afwezig. Victor Nieuwenhuis speelde tegen de sterke Wouter de Boer. Victor speelde erg sterk en won afgetekend. Een mooie afsluiting van zijn seizoen. Wouter eindigde knap tweede,. Heel sterk omdat hij verrewg het jongste lid van DBS is.

 

De eindstanden van seizoen 2019/2020 na 22 speelronden

Senioren
1. Jan van de Veen                           14-25                   clubkampioen
2. Ton van der Ploeg                        17-23
3. Willm van Egdom                        19-16
4. Riek Vendrig                                 10-10
5. Frank Drost                                   16-10
6. Willem Willemse                          11-8
7. Karel Hammacher                        4-2
8. Jose Mol                                        3-0

Junioren:
1. Marlon Drost                                14-24                   jeugdkampioen
2. Wouter de Boer                           16-19
3. Mette Maartje Bijleveld              16-17
4. Victor Nieuwenhuis                     13-12
5. Leon Rutten                                  17-7
6. Perrin Wolfkamp                         5-5
7. Thobias Vernede                          8-4
8. Gervais Nkouka                            1-2

Het nieuwe seizoen begint weer op vrijdag 11 september. Nieuw leden zijn van harte welkom. Sowieso kan men ook vrijblijvend meespelen of damlessen volgen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *