home

Dammers van DBS winnen allebei in Hoogeveen

Baarn – Ton van der Ploeg en Jan van de Veen zijn goede damvrienden en spelen allebei bij DBS. Ze speelden gisteren de eerste ronde van het grootste damtoernooi van Nederland, het Hoogeveen Open. Dit toernooi wordt geleid door Gerard Bruins die dit al jaren op voortreffelijke wijze doet. Hij staat niet meer alleen want sinds een aantal jaren is er de stichting Vrienden van Hoogeveen en de actieve stichting Fitter brein. Prachtige initiatieven van deze mooie club met de grootste en meeste succesvolle jeugdafdeling van de wereld! Zowel Van der Ploeg als Van de Veen Beiden wonnen hun partij.

Dammers van DBS winnen in toernooi Hoogeveen Open persbericht van 11 aug 2020

Jan van de Veen speelde tegen Gert Brink. Organisator van het grote Vrielingtoernooi in Dedemsvaart iedere Kerst. Van de Veen ging weer eens in de aanval. Hij was duidelijk te sterk voor Brink in deze partij.  Klik hier Partij.  In het late middenspel maakt Van de Veen het mooi af nadat Brink in onderstaande stand 16-21? Heeft gespeeld.

Nu komt eigenlijk een lange forcing van wit! Er volgde 46-41! 10-14. 34-29. 32-38 41-37! 3-9 (21-27 geeft schijfverlies). 47-41. 8-13. 18-12. 38-42. 41-36. X. 48-42. Uit.

Van der Ploeg speelde tegen Bram van Bakel een mooie partij: Partij. Van Bakel ging ervoor zitten en wilde niet verliezen. Het werd een lange partij van zo’n vier. Van Bakel zag de geniepige co​​mbinatie over het hoofd. Van der Ploeg had het prima gezien en won daarna gemakkelijk. In deze stand heeft zwart zojuist 25-30! gespeeld.

Wit gaat de fout en loopt achter met 37-32? Wit profiteert met de mooie zet 30-34! In de partij sloeg wit naar veld 30 en zwart speelde 9-14 en daarna 12-18 met slaan naar veld 50. Uit!

Beide spelers zitten in het bestuur van DBS als respectievelijk voorzitter en secretaris. Daarnaast is Van de Veen oprichter en bestuurslid van Stichting Conatum samen met Evert Davelaar en Harm Wiersma. De zesvoudig wereldkampioen kwam de partij bekijken van zijn nieuwe pupil. Want Wiersma gaat Van de Veen trainen en coachen.

De top dertig na de eerste einde ziet er als volgt uit met Ton van der ploeg op de eerste plaats met in totaal 96 deelnemers. Eerste zal hij waarschijnlijk niet blijven gezien de aanwezigheid van wereldtoppers en internationaal grootmeesters Martijn van Ijzendoorn, Jitse Slump en Aleksy Domchev.

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *