home

Floris Kühr fluitend door Dam examens.

Soms komen talenten plotseling binnen vallen. Zo kwam Floris een keertje langsom uit te proberen of het dammen wel wat voor hem was. De eerste vijf damlessen gingen als een trein hij haalde het damdiploma genoemd de eerste zet zonder in het examen een enkele fout te maken dit was elf oktober dit jaar. Dan maar gelijk doorgaan voor de daarop volgende lessen vond Floris want dat was toch eigenlijk best wel gemakkelijk. Zo gezegd zo gedaan maar dit ging toch iets wat lastiger maar vijftien lessen maken in totaal zeven lesuren was toch mogelijk. Ja dat was natuurlijk wel omdat hij privélessen kreeg gedurende die periode. Eigenlijk best jammer vond Floris dat er niet meer kinderen zijn om samen mee te dammen maar ja nu had de damleraar alle tijd en gelegenheid om mij alles uit te leggen dat was best fijn. Toch hoopt Floris dat er meer kinderen zich bij de damclub komen aansluiten want die lessen zijn heel erg leuk evenals het uitoefenen van het damspel.

Dus de vraag van Floris is: wie wil er net als ik ook dammen leren van de dammeester die de Nederlands,- en wereldkampioen Roel Boomstra heeft leren dammen. Ik ben zelf negen jaar maar kinderen vanaf vijf jaar mogen zich al bij de damclub komen aanmelden. De damlessen zijn iedere maandag middag van vier uur tot half zes en word gehouden in het Rode Kruis gebouw aan de Burgemeester Penstraat 6 in Baarn. Dus kom maar eens langs om te ervaren hoe leuk dammen is.

Maandag zes december ja op Sinterklaas bezorgde Floris zijn eigen cadeau door het examen van de tweede zet met goed vervolg af te sluiten twee en dertig vragen moesten worden beantwoord. Een diploma haal je normaal als je twintig vragen goed weet te beantwoorden. Bijna foutloos kreeg Floris het echter voor elkaar met maar één fout antwoord slaagde hij ruimschoots voor het diploma. Naast het diploma ontving hij ook nog een (Dam-Z) dambordje als cadeau voor deze uitzonderlijke prestatie. Gefeliciteerd Floris en nu op voor het volgende diploma dat is Combineren één daar leer je heel veel verschillende trucjes en slagzetjes om een partij te kunnen winnen.

 

Dammen is een ideale denksport voor Jong en oud. Damclub Baarn Soest geeft niet alleen damlessen aan kinderen maar ook aan ouderen. Ook als je al kan dammen ben je van harte welkom bij onze club. Wij spelen een onderlinge competitie op vrijdagavond van 19.00 tot 20.00 uur voor de jeugd tot 19 jaar en voor de ouderen  van 20.00 tot 24.00 uur.

Geïnteresseerd neem dan contact op met Ton van der Ploeg via de mail email hidden; JavaScript is required of telefonisch via 0628628058

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *