home

Damteam van DBS wint weer

6-2 winst op 7 oktober thuis tegen Loenen 2
Verslag door Jan van de Veen, 8 oktober 2022

Afgelopen week vond de tweede ronde plaats van de tweede klasse van de provinciale bondscompetitie van de provincie Utrecht. Dit seizoen doen er acht viertallen aan mee. DBS doet sinds haar bestaan voor de derde maal mee. In 2018 werd Dbs tweede. Gelet op de bezetting van het huidige team dan is een topklassering dit seizoen zeker mogelijk.

De eerste ronde was er in en tegen het eerste team van Ldv Loenen met 6-2 gewonnen. Een goede start van de competitie dus. Afgelopen vrijdag stond in Baarn de thuiswedstrijd tegen het tweede team van Ldv op het programma. Weer won Dbs afgetekend met 6-2.  Opvallend was de snelheid waarmee deze overwinning gepaard ging. Want binnen 2,5 uur was het bekeken. Jan van de Veen en Marinus Lambrechts wonnen met een combinatie. Ook Ton van der Ploeg won zijn partij. Karel Hammacher deed zijn best maar kon verlies niet voorkomen. Dbs staat met 1 punt voor op Zenderstad 3 op de eerste plaats. Dinsdag is het belangrijke duel tussen beide ploegen.

Deze stand is uit de partij van Jan van de Veen met wit tegen Arie Roos.  Zwart heeft in deze stand zojuist 4-10 gespeeld. Een foutzet die de weg vrij maakt naar een damcombinatie naar veld 5. Van de Veen aarzelt geen moment en haalt de zogenaamde Haarlemmerzet uit. Het vergde wel wat rekenwerk om de stand na de combinatie te taxeren en bovendien kost de combinatie 1 schijf. Ziet u de combinatie?
Van de Veen speelde: 33-29 24×33, 38×18 12×23, 27-21 26×28, 25-20 14×25, 34-29 25×34, 29×18 13×22, 32×5 en wit won vervolgens snel.

Marinus Lambrechts is het nieuwste lid van DBS. Het leuke is dat hij weer is gaan dammen omdat zijn zoon Mario is gaan dammen. Vader en zoon spelen dus met veel plezier wekelijks bij DBS. Marinus is een goede dammer en een aanwinst ook als persoon. Tegen LDV2 speelt hij tegen Peter van der Zwaag. Van der Zwaag gaat flink de fout in. In deze stand heeft hij zojuist 40-34 geblunderd. Marinus kan een vierklapper uithalen en dat doet hij ook: …….. 24-30,
35×24 14-20, 25×14 9×28”.  En zwart wint twee schijven en daarna de partij.

Einde persbericht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *