home

Dammen: Damclub Baarn Soest en Hilversum3 in evenwicht

Persbericht van Damclub DBS Baarn Soest

Dammen: Damclub Baarn Soest en Hilversum3 in evenwicht

Verslag door Jan van de Veen, 7 november 2022

Afgelopen vrijdag speelden Dbs en Hilversum3 hun 4e wedstrijd in de 2e klasse. Het werd uiteindelijk een gelijkspel. DBS steeg naar de tweede plaats en Hilversum3 bleef zesde.

Al na 1,5 uur spelen werd het 1-1. Jaap Langerak haalde een knappe remise en een blauwe notering tegen Jan van de Veen. Laatstgenoemde kampt al een maand met concentratieproblemen. In deze partij had Van de Veen het betere van het spel maar het was niet genoeg omdat Langerak geen grote fouten maakt en de stand deze dunner werd zonder groot overwicht.

Het werd 2-2 toen Karel Hammacher en Rene Runhaar tot remise besloten. Beiden speelden veel normal.moves in dit klassieke duel. Een zeer goede prestatie van Runhaar die niet trapte in de valletjes van Hammacher.

De eerste beslissing kwam op het scorebord toen Rinus Lambrechts won van Ruud de Koning. Een knappe prestatie van Lambrechts die een grote aanwinst voor Dbs is nadat hij jarenlang niet gedamd heeft. Eerder kwam hij uit voor Vad, Adg en Dvsb. In deze partij liet hij weer zien dat hij gedegen positioneel spel combineert met combinatieve vaardigheid. Met 6 uit 4 wedstrijden staat hij 4e op de topscorerslijst van de 2e klasse. Complimenten!

De laatste partij moest de beslissing brengen. Als de voorzitters Ton van der Ploeg en Wim Vlooswijk remise zouden spelen of bij winst van Van der Ploeg dan zou Dbs winnen. Niets van dat alles: Wim Vlooswijk won glansrijk!  Hij speelde geduldig en neef positioneel vanuit het centrum de betere. Het late middenspel en eindspel was prachtig.

De eindstand kwam daarmee op 4-4.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *