home

DAMTEAM DBS MET 100% SCORE KAMPIOEN !

DAMTEAM DBS KAMPIOEN MET 100% SCORE

© Persbericht door Jan van de Veen namens DBS op 21 november 2023

Het kampioensteam van DBS. Vlnr Ton
van der Ploeg, Jan van de Veen,
Karel Hammacher en Peter Frans Koops.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Damclub Baarn Soest (DBS) is dit jaar vertegenwoordigd in de 2e klasse van de bondscompetitie van de provincie Utrecht. Afgelopen maandagavond is het damteam bestaande uit Ton van der Ploeg, Karel Hammacher, Peter Frans Koops en Jan van de Veen kampioen geworden. Met nog 1 wedstrijd kan het team van DBS niet meer ingehaald worden. Bijzonder is dat alle zes dammatches zijn gewonnen.
In de afgelopen zesde ronde stond de uitwedstrijd tegen het tweede team van het Utrechts DamGenootschap op het programma. DBS had aan een gelijkspel genoeg maar men ging voor de winst. Het bleek een spannende wedstrijd te gaan worden waarbij het zelfs goed mogelijk was geweest dat UDG2 aan het langste eind had getrokken. Het pakte echter anders uit en na zo’n 3 uur spelen was de eindstand 5-3 voor DBS en kon het kampioenschap gevierd worden.
Deze zesde teamoverwinning kwam tot stand toen topscorer Jan van de Veen al na twee uur spelen won van Kennedy Krisnadath. Krisnadath koos voor de 34-30 opening waarna Van de Veen de spannende zet 16-21 deed. De partij werd spannender en spannender. Van de Veen bleek de betere rekenaar te zijn en liet Krisnadath geen kans en won op de 50e zet. Vervolgens werd het 2-2 omdat Karel Hammacher verloor van Sjef Valk Jr.  Valk speelde degelijk en won in het middenspel een schijf en maakte de partij netjes af. Peter Frans Koops speelde tegen de ervaren en degelijke Arie Koster. Koster was ook degelijk in deze partij maar Koops had over het algemeen het betere van het spel, maar de partij liep remise. Met de tussenstand van 3-3 op het scorebord was de beurt aan voorzitter van DBS, Ton van der Ploeg, om het karwei af te maken tegen Evert Muis. Muis stond minder het grootste deel van de partij maar kreeg zelfs nog winstkansen. Hij pakte deze kansen niet en Van der Ploeg aarzelde niet de partijwinst binnen te halen.
De laatste wedstrijd is vrijdag as in Baarn tegen LDV Loenen 2. Aanvang 19.45 in het Rode Kruisgebouw. Toeschouwers en fans zijn van harte welkom.

De detailuitslagen op een rijtje:

UDG2                           –           DBS Baarn Soest               3-5
1. Kennedy Krisnadath  –           Jan van de Veen           0-2 (1)
2. Arie Koster               –           Peter Frans Koops           1-1 (3)
3. Evert Muis                –           Ton van der Ploeg           0-2 (4)
4. Sjef Valk jr                –           Karel Hammacher          2-0 (2)

De tussenstand in de 2e klasse na 6 ronden
1. DBS Baarn Soest                  5-10      (bordsaldo 16)  KAMPIOEN
2. LDV Loenen 2                      4-4       (bordsaldo 4)
3. Het Groene Hart 2              4-4       (bordsaldo 0)
4. DAWO 2                                4-4       (bordsaldo -2)
5. DC Hilversum 2                   4-3       (bordsaldo -6)
6. UDG 2                                    5-3       (bordsaldo -6)
7. DC Hilversum 3                   4-2       (bordsaldo -6)

 

EINDE PERSBERICHT

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *