home

DAMTEAM DBS WINT MET 8-0

DAMTEAM DBS WINT MET 8-0

© Persbericht door Jan van de Veen namens DBS op 26 november 2023

Het kampioensteam van DBS links in aktie. Vlnr Guus Gase,
Karel Hammacher, Ton van der Ploeg en Jan van de Veen.

 

De Damclub Baarn Soest (DBS) is dit jaar vertegenwoordigd in de 2e klasse van de bondscompetitie van de provincie Utrecht. Afgelopen vrijdagavond speelde het DBS-damteam bestaande uit Jan van de Veen, Ton van der Ploeg, Karel Hammacher en Guus Gase in Baarn tegen DV Loenen 2. Met deze laatste zesde wedstrijd stond er eigenlijk niets meer op het spel behalve de sportieve eer. Want DBS was al kampioen omdat ze niet meer ingehaald konden worden. DBS speelde ook deze wedstrijd voor de winst en dat lukte wonderwel zelfs met 4 overwinningen. De eindstand werd dus 8-0 voor het kampioensteam van DBS.

Deze zesde teamoverwinning kwam achtereenvolgens tot stand toen topscorer Jan van de Veen al na twee uur spelen won van Eric Dubelaar. Van de Veen won in het middenspel in een goede stand nadat hij zijn tegenstander opsloot en met een forcing de partij uitmaakte. Daarna won Ton van der Ploeg van Gerrit van Schaik in een sterke partij die tot aan het einde spannend was en door Van der Ploeg beslist werd in het eindspel. Karel Hammacher speelde uitstekend tegen de sterke Cor Vonk door positioneel zeer goed en secuur te spelen. Tenslotte speelde invaller Guus tegen Peter van der Zwaag. De stand van Gase werd steeds sterker en hij won 2 schijven en een doorbraak. Uitstekend gespeeld door Gase.

Al met al dus weer een mooie overwinning. Ditmaal met een 100% score zelfs. Het kampioenschap is met zes overwinningen afgetekend binnengehaald door DBS dat volgend seizoen mag uitkomen in de 1e klasse van de provinciale bondscompetitie.

Iedere vrijdagavond van 19 tot 20 uur speelt de jeugdafdeling van DBS en vanaf 20 uur spelen de volwassendammers. Iedereen is welkom om ook te komen dammen. Ook is het mogelijk om lessen te volgen. Meer informatie op www.damclubbaarnsoest.nl of bel voorzitter Ton van de Ploeg (06-28628058). Speellokatie is het Rode Kruisgebouw Baar, Burgemeester Penstraat 6, 3741 AH Baarn, 035-5420364.

De detailuitslagen op een rijtje:
DBS Baarn Soest         –           LDV Loenen 2             8-0
1. Jan van de Veen            –           Eric Dubelaar                   2-0 (1)
2. Ton van der Ploeg        –            Gerrit van Schaik sr       2-0 (2)
3. Karel Hammacher       –            Cor Vonk                          2-0 (3)
4. Guus Gase                     –            Peter van der Zwaag      2-0 (4)

De tussenstand in de 2e klasse
1. DBS Baarn Soest                 6-12      (bordsaldo 24) KAMPIOEN
2. Het Groene Hart 2                    5-6       (bordsaldo 6)
3. DC Hilversum 3                         5-4       (bordsaldo 0)
4. DAWO 2                                      5-4       (bordsaldo -8)
5. LDV Loenen 2                            6-4       (bordsaldo -10)
6. DC Hilversum 2                         4-3       (bordsaldo -6)
7. UDG 2                                          5-3       (bordsaldo -6)

EINDE PERSBERICHT

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *